Torsdagsfunderingar

Det är ju himla typiskt att himlen är full av moln idag när jag för första gången på x antal dagar inte har en enda sak planerad. På senaste har det varit mycket random ärenden, allt från teorilektioner till bankbesök till att mata katter  hos bortresta morföräldrar, jag har haft åtminstone någonting att göra varje dag. Idag har jag inte det. Idag hade jag tänkt att lägga mig ute i solen med teoriboken i högsta hugg. För att det ska fungera behövs det strålande sol obviously, så den planen dog ju direkt jag tittade ut genom fönstret när jag vaknade.
 
Så. Det blir väl helt enkelt att ta itu med alla tråkiga saker som verkligen behövs göras. Typ städa mitt bombnedslag till rum, planera packning till roadtripen, ta en promenad (behövs definitivt lite träning, dock är träning bland det värsta jag vet - därav hamnar det under "tråkiga saker") och annat tråkigt. Sedan finns det ju lite roligare saker att göra, typ plugga körkortsteori (ändå ganska kul att utmana sig själv på testerna..), fixa naglarna, läsa böcker och så vidare. Näe, usch, jag vet knappt vad jag babblar om just nu.. en sak som också hade varit kul att göra är helt klart att fixa lite med bloggen, kanske mecka lite med designen, lägga upp en massa inlägg osv. Tyvärr känns det inte jättefrestande just nu då det mesta som har med blogg.se att göra verkar strula, det reducerar mitt tagg totalt. I skrivande stund fick jag däremot litegrann lust att åka in till stan och gå lite i affärer när jag är klar med allt här hemma. Kanske möta upp mitt hjärta när han slutar jobba.. vi får väl se hur det blir med den saken! Kanske blir det något, kanske inte. Åka in till stan är ju ingenting jag gör bara sådär direkt så vi får se..
Nu ska jag sluta skriva värdelös skit här i bloggen, det är mest ett sätt att skjuta på städningen. Skärpning Emma, var så god att ta tag i saker och ting. See you.

Humörsvängningar, resor och körkortsutbildning

Hejhopp.
Jag ligger för tillfället i sängen och funderar över att klockan är alldeles alldeles för mycket för att vara vaken. Visserligen har jag faktiskt ingen tid att passa just imorgon men det kan ändå vara bra att komma i säng i någorlunda tid. Jag ska verkligen försöka att somna relativt snart, trots att klockan blev för mycket för att ta Ataraxen. Först ska jag bara skriva klart inlägget, jag känner att det helt klart är dags för ett sådant, för snacka om att bloggen blir lidande just nu.. inte pga att jag är sådär oerhört upptagen utan snarare för att det hade varit mobilblogginlägg som gällt om inte appen hade varit ur funktion. Lusten att sitta vid datorn just nu är inte jättestor, speciellt har jag ingen lust att sätta mig vid datorn och överföra en massa mobilbilder för att sedan lägga upp de här, då får det nästan vara. Att ladda upp via appen hade ju varit perfekt, men icke. Bloggen får väl lida just helt enkelt. Är egentligen jävligt bitter över det men jag försöker att inte freaka ur.
 
Det är faktiskt framförallt mitt humör som är ur balans just nu.
Det svänger som en jäkla berg- och dalbana mest hela tiden och det är knappt så jag hänger med. Extrempunkterna på kurvan är också just extrema så det går åt en hel del energi åt dessa humörsvängningar. Jag vet inte riktigt vad jag ska göra åt det - hittar man ingen uppenbar orsak till problem blir det automatiskt lite lite svårare att lösa dem. Annars är det väl helt okej, ångest vissa kvällar, borta från världen vissa dagar men inget som är värre än något jag tidigare upplevt.
 
Det händer dock rätt mycket just nu, två resor är på ingående samtidigt som jag försöker hålla körkortutbildningen vid liv så mycket som möjligt vid sidan av allt som händer. För att börja med resorna, på lördag drar jag och pojkvännen Tomas iväg på en roadtrip. Vi ska bila söderut, besöka Göteborg ett dygn för att sedan fortsätta ned till Skåne där vi ska spendera ytterligare två dygn hos mina släktingar innan vi åker hemåt igen. Mycket bil blir det men det kan helt klart bli en upplevelse! Det ska bli roligt att hitta på något bara vi två, resa nummer två är ju lite större än så så att säga. Jag är lite smått orolig att jag ska få ett mental breakdown och att det ska sabba hela roadtripen men jag ska försöka att inte tänka i dessa banor alltför mycket. Hur jag nu ska lyckas med det med min "starka" kontroll över mina tankar.. i vilket fall, helgen efter roadtripen ska jag, Tomas, hela hans familj samt hans morföräldrar flyga upp till Kiruna för att sedan åka vidare till Björkliden som ligger nästan vid riksgränsen till Norge. Väl där blir det antagligen lite fjällvandring och annat spännande! Jag har aldrig varit så högt upp i Sverige så det ska verkligen bli kul att få uppleva den typen av natur och miljö. Även där är jag dock orolig så klart, både för flygresorna och hela vistelsen... vet inte riktigt hur jag ska tackla det på bästa sätt men jag får hoppas att det löser sig på ett eller annat sätt.
 
Samtidigt håller jag alltså på med körkortsutbildningen.
Tyvärr har jag haft uppehåll med körningen i snart två veckor pga att det har varit fullbokat på körskolan samt att min kära privata handledare, det vill säga min papput, är bortrest för tillfället. Detta uppehåll oroar mig en aning och jag känner mig rätt stressad, jag vill ju egentligen ligga i så mycket som möjligt nu så att jag känner mig helt säker när förarprovet kommer. Tyvärr finns det ju inte så mycket mer att göra än att bara vänta tills jag får köra igen och då ligga i som satan. Något positivt är i alla fall att jag precis har avverkat den "intensiva" lärarledda teoriutbildningen. Den har varit i form av 4 lektioner på 90 min vardera, totalt 6 timmar teori med andra ord. Jag kan inte direkt påstå att det har varit någon big deal så på teorifronten är det nog lite lugnare, där är det mest bara att nöta skiten lite till nu så ska det nog gå vägen. På tal om något helt annat ändock inom samma område - jag funderar på att omboka halkbanan. Jag vill ändra både plats och datum, dock ska jag nog höra med mannen med kollen, det vill säga papput, innan jag gör något drastiskt. Det jag vill göra är alltså dels att flytta datumet, närmre uppkörningen - precis innan i princip så att jag är så säker som möjligt när jag gör övningen, samt byta plats för den. Jag upptäckte nämligen att kursupplägget på trafikövningsplatsen jag redan bokat inte riktigt var optimalt för mig samt att en annan plats i närheten hade ett mycket bättre (för mig) upplägg på det hela. Men som sagt ska jag höra med papput först.
Nu är klockan om möjligt ännu mer "alldeles alldeles för mycket" så jag ska nog ta och runda av, vare sig jag vill eller inte. Dags för mig att göra teoritester tills jag somnar.
Natti natti, vi hörs när vi hörs.
 

RSS 2.0